Medewerkers

Zijn wij jouw ideale uitdaging?
Ben jij op zoek naar een uitdagende baan waarbij geen dag hetzelfde is én waarbij je kennis maakt met de puurheid en eerlijkheid van kinderen en jongeren met autisme? Dan ben je bij Autismecentrum 2Play aan het juiste adres! Wij bieden jou de kans om je kwaliteiten in te zetten bij het stimuleren van kinderen in hun ontwikkeling en tegelijkertijd jezelf te ontwikkelen.

Wat is onze doelgroep?
Onze kinderen en jongeren hebben verschillende problematieken, te denken valt aan ASS, AD(H)D, hechtingsproblematiek, faalangst, angstproblematieken en traumatische ervaringen. Daarnaast zijn zij allemaal uitgevallen op het speciaal onderwijs.
Wij bieden hen een dag vol afwisseling om te werken aan zowel hun schoolse als sociale vaardigheden, dit doen wij uiteraard aan de hand van diverse methodieken.

Hoe ziet werken bij ons er uit?
Geen enkele dag bij ons is hetzelfde. Je ziet steeds verschillende emoties bij onze kinderen, daarnaast werk je op 2 verschillende locaties én heb je een breed team collega’s! Op onze locatie aan de Utrechtstraat (US) krijgen onze kinderen één op één begeleiding en op onze locatie aan de Henry Dunantweg (HDW) krijgen kinderen één op één begeleiding en één op twee, twee op twee of twee op vier begeleiding. Je werkt dus bijvoorbeeld op maandag en vrijdag op US maar op dinsdag en donderdag op HDW, dit zou per week kunnen variëren.

Voor het onderwijs werken wij samen met Horizon (locatie Parkschool en Parkcollege). Op onze locaties is iedere dag een leerkracht aanwezig. Samen met hen krijgen de kinderen en jongeren onderwijs. Dankzij deze samenwerking kan jij ook tijdens je begeleidingsmomenten gebruik maken van een gymzaal, kooklokaal en handarbeidlokaal.

Naast het werken met de kinderen, kijken wij ook naar hun ontwikkeling. Op welke gebieden kan het kind zich nog verder ontwikkelen en hoe kunnen we dit aanpakken? Hierbij kijken wij naar prikkelverwerking, executieve functies, attitude, controle, bekrachtigen en emotionele balans. Wij dagen je altijd uit om mee te denken in wat een goede volgende stap zou zijn voor de kinderen waar je mee werkt.
Ieder kind heeft zijn eigen (eind)doelen, zo werk je met het ene kind aan een (gedeeltelijke) terugkeer naar school waar je met het andere kind toewerkt naar een plek in de samenleving. Belangrijk hierbij is dat wij in eerste instantie altijd kijken naar de achterliggende reden van het gedrag van kinderen. Wij gaan er niet direct vanuit dat een kind iets ‘niet wil’ maar dat iets niet lukt.


Ons aanbod

Jeugdzorgwerker B — Gepauzeerd