Ervaringen

Wij weten hoe fijn het is om ervaringen te horen van andere ouders die de organisatie al kennen. Een aantal ouders heeft aangegeven graag hen ervaring te willen delen met wellicht, toekomstige ouders. Deze hebben wij gebundeld op deze pagina.


Ervaring 1
Ik heb de zorg vanuit Autismecentrum 2 Play als zeer prettig ervaren omdat er niet alleen veel aandacht uitging naar mijn zoon, in wat hij nodig had, maar ook naar mij als moeder. Er werd altijd samen met mij en mijn zoon gekeken wat wij wenste. Altijd samen optrekken en gezamenlijk alle momenten echt delen en successen vieren. En zeker niet alle successen maar ook in ingewikkelde tijden waren (hoofd)begeleiders er voor ons.


Ervaring 2
Onze zoon is een jongen met ASS die tussen wal en schip valt, bij 2Play kan hij zichzelf zijn en hij leert als een speer!


Ervaring 3
Onze dochter is een aantal jaren geleden van school gestuurd. Dit omdat ze niet voldoende personeel hadden om datgene te leveren wat zij nodig heeft/had. Vlak voor dat ze weg gestuurd werd heeft ze nog 5 maanden op een behandelgroep gezeten om haar allerlei handvaten te geven. Helaas heeft het niet mogen baten en mochten wij, nadat zij 2 weken terug was op school, komen voor een gesprek. Hele dagen was niet te doen en dus maar weer halve dagen. 1 1/2 week later mochten we weer komen en werd er ons verteld dat er geen plek meer was voor haar op haar school. Onze dochter mee naar huis met 2 foldertjes in de hand.

Onze zoektocht begon naar zowel dagbesteding als PGB en uitschrijving van de leerplicht. Diverse instanties gebeld, maar het meeste was naschoolse opvang, of ze hoort hier niet. Onze dochter heeft een normaal IQ maar is door haar beperking niet in staat om met anderen samen te werken.

Uiteindelijk contact gehad met 2Play, het was gelijk een warm contact. Ze hebben ons geholpen met het PGB en onze dochter thuis geobserveerd. Mooi was ook dat zij vonden en vinden dat deze kinderen recht hebben op onderwijs.
Na wat aanloop problemen, nieuwe organisatie, nieuwe situatie, kunnen we wel zeggen dat alles is te bespreken. Dat nu onze dochter daar al weer een paar jaar zit, is duidelijk dat het de beste plaats voor haar is geweest. Ze heeft een mentor en daar doen we veel zaken mee. Ook fijn dat je dagelijks kan lezen hoe het gegaan is met haar op 2Play.
Haar vorderingen, in het gedrag, worden goed en adequaat bijgehouden. Ze leert zodoende een hoop op 2Play. Het zal nooit een normaal kind worden. Haar beperking zal haar blijven hinderen, maar ze krijgt wel voldoende mee waar ze wat aan heeft de rest van haar leven.

Kortom van ons krijgt 2play een 10.  👍👍👍👍